6 locuri interesante de vizitat impreuna cu copilul in Bucuresti

noiembrie 9, 2018

on

Dorinta de a petrece cat mai mult timp alaturi de cei dragi, de a evada din spatiul de lucru, de a crea amintiri alaturi de copii, o are orice parinte. Preocuparile pentru asigurarea unui trai prielnic familiei sunt prioritare, insa nu trebuie neglijata nici legatura ce ar trebui sa se creeze intre parinti si copii.

O idee interesanta pentru cei care doresc sa investeasca timp in consolidarea relatiei cu cei iubiti este de a organiza o excursie in capitala. Mijlocul de cazare vi-l oferim noi. Deci ramane doar sa realizati planul de urmat si sa va bucurati de timpul frumos impreuna.

6 locuri interesante pentru excursia cu familia in capitala

  1. Muzeul interactiv pentru copii – Oraselul Cunoasterii

Unul dintre cele mai interesante locuri pe care parintii cu copii il pot vizita si ar trebui sa faca asta este Oraselul Cunoasterii. Este vorba despre primul muzeu interactiv din tara, locul in care cei mici invata despre jocuri.

Este vorba despre un spatiu atent organizat – in 8 zone de descoperiri, iar fiecare in parte prezinta laboratoare de experimente pentru domenii variate – matematica, fizica, ecologie si altele. Este calea prin care copiii pot prinde drag de acestea, unde pot sa asimileze intr-o maniera mai placuta diverse notiuni abstracte. In acest loc copiii pot descoperi gustul distractiei si al stiintei, stimulandu-si gandirea totodata.

  1. Biblioteca Metropolitana Bucuresti – Ludoteca

Micii vizitatori ai capitalei sunt asteptati la Ludoteca, spatiul in care copiii au acces la jocuri cu rol de stimulare a indemanarii, inteligentei si bineinteles a creativitatii. Locul nu isi pierde si semnificatia de baza, astfel ca aici sunt disponibile colectii de publicatii ce cuprind carti cu ilustratii, in diverse limbi de interes.

  1. Spatiu pentru ateliere, cafea-ceainarie-limonaderie: Casa Pixie

Si copiii pot avea paradisul lor, coltul lor de relaxare asemenea adultilor care simt nevoia de a se retrage in cadrul magic al cafenelei, respectiv a ceainariei preferate. Casa Pixie este un astfel de loc, conceput special pentru copii.

Aici familiile pot sa petreaca timp calitativ impreuna, desfasurand tot felul de activitati interactive. Se sta pe pernute, se organizeaza cursuri, ateliere si diverse petreceri, se asculta muzica speciala. Exista desigur un spatiu amenajat si pentru adulti.

  1. Cafenea si spatiu de joaca pentru copii – Prajituresele

Este un loc definit de o atmosfera relaxanta, unde puteti iesi cu familia. Acolo se pot servi prajituri, parintii pot sorbi o cafea delicioasa. Desigur ca este amenajat un spatiu special pentru copii, acesta fiind un atu al locului.

  1. Muzee kid-friendly

Exista o lista de cateva astfel de muzee in care puteti planifica urmatoarea excursie cu familia in capitala. Sunt locuri din care copiii au doar de invatat, ceea ce reprezinta un avantaj atat de partea lor, cat si a parintilor.

Spre exemplu, muzeul CFR este un loc fascinant pentru copiii. In mod deosebit cei care au o pasiune pentru calatorii, pentru vehicule, vor gasi acest muzeu atractiv prin machetele de vagoane, locomotive si diorame de care este impresurat.

De altfel si muzeuul Antipa este de interes pentru acestia. Sunt disponibile in cadrul acestuia exponate diverse, acolo se organizeaza evenimente dintre cele mai interesante, activitati interactive, dar si diverse proiecte ce sustin educatia. Au loc aplicatii teoretice si practice de tot felul.

  1. Sala de catarat, tiroliana, escalada – No Gravity

Pentru copiii energici, cu siguranta ca un loc ideal este No Gravity, unde acesta poate desfasura o multime de activitati de aventura. Se organizeaza totodata si ateliere, in cadrul carora acestia invata cum sa fie responsabili, unde iti pot consuma energia. Recomandat este ca in acest loc sa aveti pregatite incaltari sport si un tricou.

Desigur ca astfel lista cu activitati si lucruri pe care parintii le pot desfasura alaturi de copii in cadrul unei excursii in Bucuresti poate sa continue. Va asteptam cu oferte de cazare in zona de interes a capitalei, urmand ca voi sa pregatiti planul de aventura!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suna-ne
Mail