Sa intelegem mai bine cazarea in regim hotelier

mai 17, 2019

on

cazare in regim hotelier Bucuresti

Ce este cazarea in regim hotelier?

Nu se poate spune ca exista o istorie a acestui domeniu, intrucat fiind un concept modern nu are radacini stravechi – cazarea in regim hotelier este un urmas al cazarii in hoteluri, la randul lor avand origini in ceea ce insemna odinioara hanurile. Asadar dintotdeauna a exista aceasta nevoie de odihna in spatiu inchiriat, atunci cand suntem departe de camin.

Ca i se spunea a poposi, a sta peste noapte, ca ii spunem acum a rezerva o camera, a inchiria in regim hotelier, de fapt lucrurile sunt oarecum similare. Totusi ar fi bine sa intelegem ca desi exista o baza comuna ca domeniu de activitate, cazarea in regim hotelier se impune pe piata prin caracteristici unice.

Alte detalii le-am mai mentionat si in alte dati, in postarile de pe blog – https://www.rocazare.ro/blog/.

Cazarea in regim hotelier in intreaga lume

Sub o forma sau alta, multi proprietari au aplicat aceasta forma de cazare. Fie ca faceau un favor, fie pentru ca isi doreau sa mai obtina un castig pentru binele caminului, ajungeau sa isi ofere propria locuinta celor care erau in cautare de cazare pentru cateva nopti. La baza deci, acest gen de inchiriere are legatura cu ospitalitatea.

Cele mai vizate case erau cele amplasate strategic, anume case in apropierea unor edificii, institutii, aproape de zone de interes in orice caz. Nu departe de aceste tendinte si la ora actuala inchirierea in regim hotelier are avantajul de a fi despre o retea de imobile, inchiriate. Flexibilitatea conditiilor si tarifele competitive sunt doar cateva aspecte considerate avantaje.

Ajungand asadar in era moderna, acest gen de cazare a inceput sa fie tot mai popular. In strainatate este deja o alternativa pentru hoteluri. De obicei turistii sunt cei care prefera acest gen de cazare, pentru ca obtin preturi mai mici fata de sederea la hotel. Spatiul este unul mai generos, cu toate cele necesare intr-un camin. Astfel, s-a si realizat o departajare la nivelul unitatilor de cazare, hotelurile fiind vazute mai mult pentru clasa business, corporate.

Conceptul home sharing

De asemenea pe piata internationala a aparut conceptul de home sharing. Este poate un motiv in plus pentru care unii confunda ceea ce oferim cu ceea ce aud despre home sharing. In acest caz este vorba de locuinte particulare pentru cazare in regim hotelier – cei care doresc sa  scoata profit de pe urma unei locatii, cei care nu isi doresc chiriasi pe termen lung, pleaca din tara pentru o perioada etc.

O diferenta aici este ca de astfel de cazari se ocupa proprietarii, persoane fizice. Multi prezinta asadar neincredere in ideea aceasta. Acolo unde lucrurile sunt realizate corect, legal, cand firma colaboratoare este de profil in acest domeniu de activitate, cum suntem noi, lucrurile sunt diferite.

Asadar…

Retinem ca atunci cand vorbim despre cazarea in regim hotelier ca este vorba despre:

  • Locatii utilizate numai in acest scop, nu imobile personale cum se intampla in cazul cazarii pe sistem home sharing.
  • Preturile pot fi mai convenabile. Exista si posibilitatea de a negocia, daca numarul de nopti este mai mare.
  • Conditiile sunt excelente, iar serviciile sunt competitive in comparatie cu ceea ce inseamna cazarea la hotel.
  • Nu exista intermediari, taxe ascunse, ci totul se desfasoara legal si ca la hotel.
  • Inchirierea poate fi chiar si pentru o singura noapte, intr-un apartament putand sa se cazeze un grup de persoane, dar nu vom taxa acest aspect, ci numarul de nopti.

Acest tip de cazare va este oferita de catre agentia noastra pentru zona capitalei. Zonele vizate si confortul fiecarei locatii va sunt prezentate in cadrul paginii noastre, www.rocazare.ro.

Rezervari rapide pe https://www.cazareregimhotelier.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suna-ne
Mail